U bent hier

U bent hier

Robotisering: kans of bedreiging?

Cobots hand in hand met de sociale economie!

In het tijdschrift voor Human Factors NL geeft Tine Platteeuw, ergotherapeute en coördinator van de methodedienst van Mariasteen, toelichting over de inzet van cobots (collaboratieve robots) bij het aanbrengen van afdichtingsmousse en het waterdicht verlijmen van glaasjes op verlichtingsarmaturen.

Dit artikel geeft aan dat niet enkel de arbeidsmogelijkheden van zwakke werknemers verruimd worden maar dat er ook progressie is in de leercurve en dat het eindresultaat ook net iets hoger komt te liggen dan oorspronkelijk.De analyses en methodieken die dit verduidelijken worden gedeeld met praktijkmensen zoals ergonomen, fysiotherapeuten maar ook industrieel ontwerpers en psychologen ter bevordering van ergonomisch onderzoek en praktische toepassingen. Kennisdeling is belangrijk!

Mariasteen is een innovatief bedrijf dat via diverse projecten van automatisering, robotisering en digitalisering zich verder wil versterken in zaken waar we nu reeds het verschil kunnen maken voor onze werknemers en onze klanten.

Lees hier het volledige verhaal en bezoek eveneens www.humanfactors.nl

 

Collaboratieve robot in Mariasteen