U bent hier

U bent hier

Groep Gidts doet mee aan #dikketruiendag en deelt 350 gratis Vlinderstruiken uit

Groep Gidts doet mee aan Dikketruiendag 2020

Directies en medewerker groendienst planten 4 vlinderstruiken nabij het kasteel van Dominiek Savio.


11 februari 2020: Dikketruiendag. Groep Gidts doet mee en lanceert een mooie actie: alle werknemers van Groep Gidts maken kans om een gratis Vlinderstruik te bestellen, die ze kunnen planten in hun eigen tuin. Om de start van de actie in te luiden planten enkele directieleden en medewerkers 4 vlinderstruiken nabij het kasteel van Dominiek Savio. De struiken staan symbool voor Groep Gidts en de drie domeinen waarin Groep Gidts kansen creëert voor en met mensen met een beperking: onderwijs, zorg en tewerkstelling.

Johan Demonie, medewerker van de groendienst van Mariasteen: "We kozen speciaal voor de Vlinderstruik omdat die gedijt in vele gronden en een echte favoriet is voor tal van insecten. En laat dat nu net heel belangrijk zijn voor het behouden en versterken van onze biodiversiteit, zeker in de stedelijke omgeving waarin we leven."

Biodiversiteit is het thema van Dikketruiendag van dit jaar. Het verlies van een diversiteit aan planten, insecten en andere levende wezens is immers één van de grote redenen waarom het zo slecht gaat met het klimaat.

Groep Gidts doet niet zomaar mee met Dikketruiendag. Duurzaam omgaan met het milieu is één van haar streefdoelen. De groep wil niet alleen duurzame oplossingen zoeken voor leerlingen, cliënten en medewerkers met een beperking. Ze wil een organisatie zijn die bewust omgaat met de leefomgeving. Mariasteen bijvoorbeeld is een toonvoorbeeld van hoe een bedrijf zuinig kan omgaan met energie en het recycleren van materiaal. In Dominiek Savio is er zelfs een milieuraad, opgericht door volwassen cliënten.

Uiteraard is ook de groenaanleg op het domein iets waar Groep Gidts werk van maakt. En met Dikketruiendag geeft Groep Gidts een klein duwtje aan de biodiversiteit op haar domein. Om de start van de Vlinderstruikactie voor werknemers in te luiden, planten Koen Staelens (directeur van Mariasteen en Molendries), Eric Van Parys, (directeur van Dominiek Savio Zorg en Ondersteuning) en Annabel Deneckere (directeur van het basisonderwijs van Dominiek Savio), samen met Johan Demonie (groendienst Mariasteen) een Vlinderstruik op het kasteeldomein in Gits.