U bent hier

U bent hier

Demodag project COSMO

Met trots stelden Dominiek Savio en Mariasteen op 4 maart het imec.icon project COSMO voor.

COSMO - Cognitive Support in Manufacturing Operations - wijst op de cognitieve ondersteuning waar Mariasteen en Dominiek Savio op inzetten bij taken. Op 4 maart kwamen leerkrachten uit de regio samen, en kregen ze de kans om kennis te maken met de technologie in de praktijk.

 Demodag COSMOWaarom?

Dankzij Artificial Reality en Virtual Reality liggen onze mogelijkheden veel verder. Wat betekent dit voor ons als school en als maatwerkbedrijf?

In de eerste plaats kan het project ervoor zorgen dat productiemedewerkers complexe assemblagetaken kunnen gaan uitvoeren. Dit zorgt voor een hogere productiviteit en inzetbaarheid op de werkvloer. Daarnaast zullen leerlingen opdrachten sneller en beter tot een goed einde kunnen brengen.

Heel wat opportuniteiten dus, en juist daarom zijn wij zo enthousiast en trots op dit project.


Wie?

Het team achter COMSO bestaat uit experten in VR en AR, en samen slaan ze de handen in elkaar. Het project wordt opgevolgd vanuit de dienst onderzoek en innovatie van Groep Gidts, die reeds enkele jaren sterk inzet op slimme begeleidingssystemen. Met die slimme begeleidingssystemen hebben zo'n 15 bezoekers op 4 maart kennis kunnen maken.

Hoe?

Een samenspel van licht, audio, video en tekst wordt op de werkpost geprojecteerd , en toont de verschillende stappen die voltooid moeten worden. Zo'n geautomatiseerde aanpak zorgt voor een efficiëntere begeleiding en training. Onderstaande foto toont hoe het werkt.

Wie nog meer te weten wil komen over het project, kan gerust eens een kijkje nemen op de website van imec: