U bent hier

U bent hier

Benieuwd naar ons geïntegreerd duurzaamheidsverslag 2018?

Het jaarverslag van 2018 is er! Je vindt er alles wat de medewerkers van Mariasteen het afgelopen jaar samen hebben bereikt, maar ook wat we willen bereiken in de toekomst. Daarom bespreken we niet alleen onze reeds bereikte doelen maar ook onze doelstellingen waar we volop mee bezig zijn. We staan immers nooit stil!

Medewerkers maken de onderneming

Mariasteen begon als beschutte werkplaats in 1963. Ondertussen is Mariasteen een grote onderneming geworden die dankzij zijn medewerkers blijft vooruitgaan. We zijn inmiddels al met 870 medewerkers verspreid in verschillende vestigingen, allemaal gesitueerd in West-Vlaanderen. In 2018 is er een nieuwe vestiging in Tielt bijgekomen.
Afscheid van de beschutte werkplaatsen
Je hebt het waarschijnlijk al gehoord, 2018 was het laatste jaar van onze beschutte werkplaatsen!  Vergis je niet, we hebben het over de term ‘beschutte werkplaats’. We zijn blij om te kunnen zeggen dat deze is veranderd naar ‘maatwerkbedrijf’. Waarom deze nieuwe term?  Het is onze missie om gepast werk te vinden voor onze medewerkers. Werk dat past binnen de fysieke mogelijkheden en cognitieve draagkracht van het individu, maatwerk dus.   
Duurzaam, veiligheid en innovatie

De titel van het jaarverslag zegt het al: geïntegreerd duurzaamheidsverslag. We vinden het van uiterst belang om duurzame en veilige arbeid aan te bieden. We wensen dat onze medewerkers zich goed en veilig voelen op hun werk en de mogelijkheden hebben om zich verder te ontplooien. Daarnaast zetten we in op duurzame innovatie. Bijvoorbeeld : we beschikken momenteel over 4 collaboratieve robots. Deze cobots hebben zowel economische (optimalisatie productieprocessen) als sociale meerwaarde (meer kennis en jobvoldoening).
3P’s: People, Profit, Planet

Tenslotte rapporteren wij in dit jaarverslag vanuit onze drie pijlers: ’sociaal doel – economisch middel – maatschappelijk engagement’. Dit komt in het verslag terug onder de hoofdstukken People, Profit, Planet.
Veel leesplezier!