U bent hier

U bent hier

Toekomstgericht werken, eigenaarschap en leider

ESF, het Europees Sociaal Fonds, is een agentschap dat samen met Vlaanderen en Europa wil investeren in arbeidskansen en kwaliteitsvolle loopbanen. Hiertoe worden jaarlijks oproepen uitgeschreven waar je als organisatie op kan intekenen door een project uit te schrijven en in te dienen. Op deze manier wil ESF inzetten op vernieuwende manieren om maatschappelijke uitdagingen op de arbeidsmarkt aan te gaan.

De projectoproep “Anders organiseren” was hier één van, en op deze oproep zal Mariasteen inzetten met het project “Toekomstgericht werken; Eigenaarschap en zelfsturing”. De bedoeling is om de manier waarop onze arbeid op vandaag gestructureerd is te analyseren, uit te zoeken waar de knelpunten zitten, en hierop in te spelen. Dit met als doel jobs werkbaarder te maken, medewerkers meer autonomie te geven, een beter zicht op het geheel, minder stress, een hogere tevredenheid en flexibiliteit.

We gaan van start met een aantal workshops en voorzien ook een pilootproject binnen 2 afdelingen. Dit alles onder begeleiding van een Consultancy bureau dat gespecialiseerd is in organisatieveranderingen en wat hier allemaal bij komt kijken.
Hiertoe krijgen we subsidies vanuit ESF en VCF, samen voor een bedrag van € 31 095,39.
We brengen jullie verder op de hoogte naarmate dit project vordert.