U bent hier

U bent hier

Wij doen mee aan Voka Open Bedrijvendag op 6 oktober 2019 | 10u-17u

Mariasteen telt 860 trotse medewerkers en pakt hiermee uit op zondag 6 oktober op Open Bedrijvendag.

“Medewerkers zijn fier op ons bedrijf en werken hier “met goesting” daarom zetten we onze deuren dan ook graag open. Enerzijds willen onze medewerkers graag ‘hún’ bedrijf tonen aan vrienden en familie. En anderzijds willen we ook de diversiteit aan activiteiten binnen ons maatwerkbedrijf tonen aan het ruime publiek. De perceptie van weleer die leeft in de mindset van velen, zal bij een bezoek volledig doorprikt worden.” Aldus algemeen directeur Koen Staelens.


Open Bedrijvendag Mariasteen

Open Bedrijvendag gaat door op de site Metaal & Montage te Gits, maar men wil er ook de andere activiteiten zoals houtbewerking (afdeling Roeselare), groendienst, enclavewerk, horeca en andere in beeld brengen. Binnen Mariasteen is een grote groep collega’s al maandenlang bezig met de voorbereiding van dit event. Directie gaf hen de ruimte om creatief aan de slag te gaan en dit resulteerde in hun symbolische MATTI.

Collega’s van de houtafdeling maakten een grote houten figuur die als eyecatcher dient om voorbijgangers aan het rondpunt Bruggesteenweg Gits uit te nodigen op 6 oktober.

Terzelfdertijd is het ook een symbolische sleutelfiguur! MATTI stelt een persoon voor, omdat de mens centraal staat binnen Mariasteen. Als maatwerkbedrijf vertrekken we steeds vanuit de visie om gepast werk te zoeken voor onze medewerkers, werk dat past binnen de fysieke mogelijkheden en cognitieve draagkracht van het individu. De MA zijn niet toevallig ook de eerste letters van onze bedrijfsnaam en refereren ook naar “maatje”, want veel collega’s zijn intussen echte vrienden geworden. Het 2e deel van de naam TTI refereert naar onze toegepaste technologische innovaties en technische aanpassingen die we inzetten in het belang van elk individu werkzaam binnen onze organisatie.

De slogan op de buik: If you want to make it we can help you – is een knipoog naar de slogan van onze klant Sadef Profiles aan de overzijde van het rondpunt. If you can dream it we can make it. Wist je dat een studie van de POM West-Vlaanderen aantoonde dat 1 op 2 bedrijven in West-Vlaanderen samenwerkt met een maatwerkbedrijf? 

We zijn een industrieel toeleveringsbedrijf met een duidelijke focus op metaal & montage, hout, groen en enclave in de lokale en internationale B2B markt. Mariasteen biedt de klant een coördinatie van A tot Z, research & development, een up-to-date machinepark, een sterke logistieke ondersteuning en kwaliteit. Kortom dé referentie in klantgericht en mensgericht maatwerk.

In de regio zijn we ook gekend als goede werkgever. Een collega met 30 jaar dienst in omkadering verwoordt het als volgt: “Ik was op zoek naar een job waarbij het sociaal aspect ook belangrijk is en dat vond ik niet meteen terug in het regulier arbeidscircuit. Binnen Mariasteen is dit volop aanwezig. Samen met collega’s mee helpen mensen laten doorgroeien in hun talenten biedt extra voldoening naast het gewone takenpakket en zorgt voor werkvreugde op de werkvloer. De maandagmorgen is bij veel van de collega’s geen sleur om terug te moeten komen werken, integendeel!”

Collega’s die door arbeidshandicap, verkeersongeval of andere bij ons aan de slag kunnen, omschrijven het vaak zo: “Sinds ik hier terug kan komen werken, heb ik terug levensvreugde en vindt mijn echtgenote dat ik terug een zonnetje in huis ben.” of “Hier is mijn 2e leven begonnen…”

Je bent altijd al nieuwsgierig geweest naar wat Mariasteen allemaal maakt voor regionale, nationale en internationale klanten en sectoren? Wie de mensen zijn die er werken en welke talenten ze hebben? Hoe de sfeer is binnen Mariasteen? Kom en voel, wie weet word je geprikkeld om bij ons te solliciteren…

Als inwoner van ons dorp is het uiteraard ook een unieke kans om onze veelzijdige organisatie eens van binnenuit te leren kennen, we behoren tenslotte tot één van de grootste werkgevers regio Roeselare, Hooglede-Gits.

Meer info op www.openbedrijvendag/mariasteen.be