U bent hier

U bent hier

Minister Alexander De Croo onder de indruk van CODAR

Alexander De Croo, minister van digitale agenda en ontwikkelingssamenwerking, was verwonderd over de diversiteit aan activiteiten binnen Groep Gidts. Van het inzetten op onderwijs, zorg tot tewerkstelling. Van kansen voor onze eigen cliënten en doelgroepmedewerkers tot kansen voor mensen met een beperking over de hele wereld via het samenwerken met ontwikkelingsprojecten.

Op vrijdag 23 november 2018 kwam hij speciaal naar Gits om het CODAR-project onder de loep te nemen. Dat project van Groep Gidts wordt mede gefinancierd door het Digital Belgium Skills Fund, een initiatief van minister De Croo in samenwerking met de Koning Boudewijnstichting. Er zijn een 40-tal projecten die door dit fonds ondersteund worden. Ze zijn heel verschillend, maar focussen allemaal op het ontwikkelen van digitale vaardigheden bij maatschappelijk kwetsbare (jong)volwassenen.

"Maar CODAR is toch wel een schoolvoorbeeld van hoe technologie wordt ingezet om mogelijkheden te verruimen," toont Alexander De Croo zijn appreciatie. "Bovendien is het systeem enorm flexibel en kan het in de toekomst op heel uiteenlopende manieren gebruikt worden in de meest diverse omgevingen en sectoren. Een onafhankelijke jury beslist binnenkort of er een vervolg komt aan CODAR, maar ik duim persoonlijk heel hard mee!"

Alexander De Croo bezoekt CODAR-project in Groep Gidts 2018

CODAR staat voor Cognitieve Ondersteuning door Augmented Reality. Een jaarlang hebben projectmedewerkers onderzocht hoe Light Guide Systems kan ingezet worden bij mensen met een beperking in zorg en onderwijs. Light Guide Systems is een interactief projectiesysteem waarmee instructies stap voor stap geprojecteerd worden aan de hand van video's, foto's, tekst, geluid ...

Mariasteen was het eerste Europese bedrijf dat aan de slag ging met de hoogtechnologische oplossing. Het systeem heeft in het maatwerkbedrijf al zijn dienst bewezen om complexe taken makkelijker te maken voor de doelgroepmedewerkers, om een grotere kwaliteit te garanderen, om taken aan te leren enz.

In het CODAR-project gaat Groep Gidts de uitdaging aan om de mogelijkheden van het systeem te exploreren bij leerlingen van Secundair Onderwijs Dominiek Savio en bij volwassen cliënten binnen de dagbesteding van Dominiek Savio.

Lees er alles over via www.gidts.be/codar