U bent hier

U bent hier

Middelpunt schenkt tweedaagse weg aan WZC Sint-Franciscus, winnaar Animatie Vooruit

Op 19 oktober werd in de Bijloke te Gent een grote feest- en studiedag georganiseerd ter gelegenheid van de 30ste verjaardag van animatie in het woonzorgcentrum. Naast tal van inspirerende lezingen  en workshops was er eveneens een standenmarkt, waar ook Vakantieverblijf Middelpunt aanwezig was.

 

Enkele toonaangevende instanties in de zorgsector - WSG, Zorgnet-Icuro, de VSPW’s en Arteveldehogeschool – bundelden de krachten en voorzagen een boeiend programma voor de bezoekers. Eén van de hoogtepunten van het event was de prijsuitreiking van de wedstrijd Animatie Vooruit.

Alle woonzorgcentra in Vlaanderen mochten aantonen hoe zij animatie positief en origineel aanpakken. Een filmploeg ging langs bij de negen beste inzendingen en maakte mooie beelden. Uiteindelijk zijn er drie ultieme winnende centra gekozen, respectievelijk voor de categorie welzijn in de persoonlijke context, sociale context en maatschappelijke context van de bewoner. Het centrum met de meest populaire video op het net, won de publieksprijs.

Middelpunt stond op de studiedag in de Bijloke niet alleen de ganse dag ter beschikking met informatie/tips over een “vakantie met puntjes op de zorg” aan zee. Het vakantieverblijf schonk één van de drie hoofdprijzen weg, namelijk twee overnachtingen met ontbijt voor een groep van 10 personen! Tamara Desmet, manager van Middelpunt, mocht de prijs wegschenken aan Woonzorgcentrum Sint- Franciscus uit Vinkt.

Wat is Middelpunt?

Middelpunt is één van de enige vakantieverblijven aan de kust dat toegankelijk is voor iedereen. Het is gelegen in Middelkerke. Het is een sociaal tewerkstellingsproject van Mariasteen vzw, het maatwerkbedrijf uit het West-Vlaamse Gits. Het comfort, de sfeer en de accommodatie van een hotel combineert Middelpunt met de faciliteiten en de volledige toegankelijkheid van een zorgverblijf. Zowel gezinnen met kinderen, senioren, grote of kleine groepen van mensen met of zonder een beperking houden van een verblijf in Middelpunt. Heeft u een zorgvraag, dan zoekt het zorgteam naar de gepaste oplossing. Het vakantieverblijf biedt plaats aan 88 gasten. De 44 kamers zijn allen volledig aangepast. Daarmee is Middelpunt één van de 4 vakantiecentra dat van Toerisme Vlaanderen het A+ label voor toegankelijk toerisme toegekend kreeg.

Foto: Tamara Desmet, manager Middelpunt, schenkt prijs weg aan WZC Sint-Franciscus, Vinkt.

Meer info: www.middelpunt.be of via Tamara Desmet 0497 460 444 of tamara.desmet@middelpunt.be