U bent hier

U bent hier

Dienstencentrum GID(t)S neemt deel aan "De Testkaravaan"

Van dinsdag 26 april tot en met donderdag 12 mei was ‘De testkaravaan komt er aan!’ te gast bij de vier vzw’s van Dienstencentrum GID(t)S: Mariasteen, Dominiek Savio, Jobcentrum en Molendries. In totaal schreven 349 personeelsleden van het Dienstencentrum zich in voor de campagne. Er vielen ook prijzen te winnen.

“De testkaravaan komt er aan” is een woon-werkcampagne van de Provincie West-Vlaanderen die het personeel van bedrijven wil stimuleren om de auto minder te gebruiken en duurzamer naar het werk te pendelen. Deze campagne geeft bedrijven de kans om elektrische fietsen, plooifietsen, bakfietsen, fietskarren of het openbaar vervoer te gebruiken. Dit jaar bereikte de campagne 21 deelnemende bedrijven.


Wedstrijd voor personeel dat duurzaam naar het werk komt

Samen met deze campagne liep er ook een wedstrijd. Ook personeelsleden die reeds duurzaam naar het werk kwamen en geen vervoermiddel hadden uitgetest, konden zich registreren. Zij maakten immers ook kans op een prijs uit de prijzenpot, met als hoofdprijs een elektrische fiets.


Feestelijke afsluiter op donderdag 12 mei

Donderdag werd de testkaravaan feestelijk afgesloten op het kasteeldomein van Dominiek Savio met de prijsuitreiking en een picnick onder de collega's. Niemand minder dan voormalig wielrenner Nico Mattan overhandigde de prijzen. Carine De Geldere, werkneemster van Mariasteen, nam de hoofdprijs in ontvangst.

De werknemers van Dienstencentrum GID(t)S mogen trots zijn op hun resultaten: in totaal werd er meer dan 115.000 kilometer op een duurzame manier afgelegd en samen 15 ton minder CO2 uitgestoten.

Bekijk hier enkele foto's van de prijsuitreiking.

Carine De Geldere neemt haar nieuwe fiets in ontvangst